keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Sarjassamme irrationaaliset pelkotilat.

Vois olla paikallaan tutkituttaa pääkoppansa, kun iskee järjetön pelko mahdollisesta raskaudesta. Siis pillereistä huolimatta. Tuossa jokin hetki sitten jäi menkat kokonaan sen kolme kuuta kestäneen tiputtelun jälkeen. No, ei voi tietää kuinka nää pillerit vaikuttaa niihin, plus ne on aina olleet hyvin epäsäännölliset - jääneet välillä pois vuosiksi. Joten ei hätää, ajattelin. Mutta tässä muutamana päivänä olen yhtäkkiä huomannut kuinka toi vatsa jotenkin pömpöttää - ja sitten iski ne irrationaaliset ajatukset. Entä jos? Mitä jos aloitin ne pillerit snadisti vääränä päivänä? Käskettiin aloittamaan menkkojen ekana päivänä, noh, se oli vähän tulkinnallinen juttu kun oli vuorossa taas "ihan mikä päivä nyt huvittaa alkaa" menkat ja niukatkin vielä. Ja sitten parin viikon päästä pillereiden aloituksesta kuksin J:tä ekan kerran ilman kumia. Gynekin vakuutti, että jos pillerit aloittaa oikein niin voi myös seksin hoidella tyyliin heti siitä ilman ehkäisyä. Okei, luotin siihen. Mutta mitä jos sittenkin aloitin ne huonosti? Jos nimittäin ois alkanut syömään jonain muuna ajankohtana kuin ekana menkkapäivänä, olis ehkäisystä pitänyt huolehtia vielä tyyliin kuukausi, sillä pillereiden teho ei olisi välttämättä kohdillaan. Niin että... Noh, en miettinyt asiaa silloin sen enempää, kaikki näytti sujuvan hyvin. Paitsi sitten meni vähän hermot siihen jatkuvaan tippasemiseen. Eikös sekin ole vallan mahdollinen ilmiö raskauden aikana? Eli yks plus yks plus vielä tää epämääräinen vatsan äkkinäinen pyöristyminen... Ja soppa on valmis. Mitäs nyt olen näin vainoharhainen ihminen.

Mutta.

Tein testin.


Kuvasta voi kenties erottaa kirjaimet C ja T. Viiva on C:n kohdalla. Mikä tarkoittaa että en ole raskaana. Jihuu! Eikä värin häivääkään T:n kohdalla, mikä olisi viestinyt jotain muuta. Ja nyt lähinnä naurattaa tää oma paranoidius. Vittu jos neiti on ehkäisypillereillä niin miten nyt yhtäkkiä ois sitte paukahtanu paksuksi? No, onhan sekin mahdollista, mutta aika vitun pieni mahdollisuus. 

Tulin siihen johtopäätökseen, että vatsan pömpötys saattaa hyvinkin oikeasti johtua siitä, että olen kuitenkin viime aikoina leikkinyt treenaajaa ja tehnyt enemmän vatsalihasliikkeitä kuin viimeisenä viitenä vuotena yhteensä. Jotta vois olla mahdollista jopa se, että ne on alkaneet vähän kasvaa ja siksi näyttää pömpöttävän. Kun siinä päällä nyt kuitenkin on jotain muutakin kuin vain nahkaa. Toisin sanoen PLÄSKIÄ.

Kiitos Jesse sentäs, mä olen niin huojentunut. Ja nauran itselleni. Kuinka tyhmä sitä voikaan olla? Mutta oikeasti olin hetken jo aivan paniikissa. Mitä jos oisinkin jo sillon tyyliin helmikuussa tullut raskaaksi ja nyt se alkaisi näkyä? Oisko armottoman liian myöhäistä abortille? Koska sehän on vissi, että mä en voisi mitään pientä elämää tähän maailmaan tuoda. Aivan vissi. Ja sekin on aivan vissi, että J:ltä saattaisi hajota maailma. Enkä vois enää ikinäkoskaan katsoa sitä silmiin.

Olen ollut jo pitkään vahvasti sitä mieltä, että en halua lapsia. En sano "en koskaan", koska mistäs sen tietää. Mutta minkäänlaista intressiä ei ole pilata jonkun uuden ihmisalun elämää ryhtymällä äidiksi. Ei sillä, mä olisin varmasti ihan yhtä hyvä äiti kuin kuka tahansa muukin. Mutta kun mä en halua lapsia. Muiden lapset on ihan ok jos ne on nätisti :D, oman suvun lapset on ihan kivoja kans. Mut Mulla ei ole minkään valtakunnan halua omaan sellaiseen. Noup. Njet. Ja mitä näitä nyt oli.

Mutta joo. Loppu hyvin kaikki hyvin. Ja kyllä, tiedän olevani täys idiootti ilman, että kenenkään tarvitsee sitä erikseen sanoa.

5 kommenttia:

  1. Kyllä pillereiden "läpikin" voi tulla paksuksi. Been there done that. Ja myös tuossa irrationaalisessa pelkotilassa ihan sillai säännöllisesti.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin kovin lohdullista, että joku muukin myöntää tunnistavansa nää järjettömiltä tuntuvat pelkotilat :D vaikka eihän ne kivoja ole koskaan. Mutta joo. En tosiaan uskalla kovin suuresti luottaa näihin ehkäisymenetelmiin, mikään muu kuin seksittömyys kun ei näytä olevan täysin fool proof menetelmä...

      Poista
  2. Olen itse jakanut samoja pelkotiloja. Vapaaehtoisesti lapsettomana raskaus on aina ollut pahin pelkoni. Ei ehkä edes se raskaaksi tuleminen, mutta se, että raskaus olisi jo niin pitkällä, ettei sitä pystyisi keskeyttämään. Vuosien varrella on tullut tehtyä raskaustesti jos toinenkin ehkäisymenetelmästä huolimatta. Ja ehkäissyt olen aina, hysteerisen tarkasti.

    Sterilisaation jälkeenkin olen tehnyt raskaustestin kerran. Nykyään, kun toimenpiteestä on jo vuosia ja hedelmällisyys vähentynyt iän myötä, pystyn ottamaan jo rennosti. Eli tervetuloa kerhoon :).

    Kiitos nautittavasta blogista.

    http://molinay.blogspot.fi/


    VastaaPoista
  3. Kondomin ja hormonikirukan kanssa kaksosraskauteen päätynyt ilmoittautuu! Kumi hajosi, mutta en rynnännyt ostamaan jälkiehkäisyä, sillä "onhan mulla se kierukka". Ja reilun kahden kuukauden päästä kätilö ultrasi ja kertoi, että täällä on kaksi..

    VastaaPoista
  4. No niin. Ottakaa siis ihmiset asia vakavasti. Mä en ole ainoa joka panikoi ajoittain tällasista. Ja varsinkin te kaikki vastuuttomat rämäpää-teinit, vaikka popsisitte pillereitä ni kannattaa olla varovainen. Varsinki kun ajattelee, kuinka usein oon bussissa/sporassa/metrossa kuullu kun kaks friidua kälättää kovaan ääneen keskenään ku se Make oli niiiiiiin ihana ja kaikkee ja sit me oltiin silleen ja se oli siis niin iso ja ai nii, unohin ottaa pillerin mut ei kai se haittaa jos se on melkee vuorokauden myöhässä.

    No joo, turha täällä on paasata kuin kukkahattutäti. Mut tiedostanpahan, ettei tässä irrationaalisessa panikoinnissa ole niin paljon huonoa kuin kenties hyvää. Laatikon pohjalta löytyy uusi raskaustesti, kun taas seuraavan kerran alan panikoimaan. Pieni hinta kun vertaa.

    Kiitos tarinoista, mielenkiintoista lukea kokemuksista ja näkemyksistä. Ja toivottavasti kaksosraskaus kääntyy parhain päin, tarkoittaen että olipa lopputulema mikä tahansa, olet sen kanssa sinut ja tasapainossa :)

    VastaaPoista